• Io Merola

Begin je dag krachtig met een ochtendroutine op maat!

Bijgewerkt: feb 23

Wat levert een ochtendroutine je op? Laat je inspireren door de korte serie rituelen die ik zelf doorloop in de ochtend. Daarnaast krijg je 5 extra tips om voor jezelf een kleine ochtendroutine te creëren, die een groot verschil maakt voor je productiviteit.


THE WAY TO SUCCES


Wist je dat veel succesvolle en productieve ondernemers hun eigen unieke serie van ochtendrituelen doorlopen?


We hebben allemaal wel bepaalde dingetjes die we doen in de ochtend, maar niet iedereen heeft die routine zo optimaal mogelijk georganiseerd.


Een goed doordachte ochtendroutine stoomt je klaar voor de dag en helpt je om de beste versie van jezelf te worden!WHY THIS WAY?


Wat levert een ochtendroutine je op?


Als je pas wakker bent, is je hersenpan super beïnvloedbaar. Zorg ervoor dat je je hersenen op een positieve manier prikkelt. Met andere woorden: Blijf van je gsm af!


Nieuws beluisteren, door je sociale mediapagina’s scrollen en je e-mails checken horen niet thuis in een effectieve ochtendroutine.


Focus daarentegen op zaken die een positieve impact creëren: eet gezond, beweeg een beetje en bereid je op je eigen unieke ‘mindful’ manier voor op de dag.Een extra voordeel van een korte, maar bewust uitgekiende ochtendroutine


Een optimale ochtendroutine voorkomt keuzestress. Je verspilt niet langer je kostbare energie aan minder belangrijke zaken (zoals wat je gaat eten, wat je gaat aandoen en wat er ook al weer op je to do-lijstje stond) omdat je die dingen op voorhand beslist. Op die manier win jij je dag!MY WAY

Mijn eigen ochtendroutine


Ik sta graag op tussen 5u en 6u. Ik vind het heerlijk om de geur van vers gemalen koffiebonen op te snuiven en om mijn eerste kopje koffie te drinken, terwijl de rest van het huis nog slaapt.


Daarna ga ik in mijn bureau zitten plannen. De Succesplanner is mijn beste maatje, momenteel heb ik me toegewijd aan Vertellis Lifeplanner en Vertellis Chapters en ook de Money Flow Planner van Simone Levie is onderweg. Uitstippelen waar ik naartoe wil en welke stappen ik daarvoor moet nemen – hoe klein ook - helpt me enorm om er effectief te geraken.YOUR WAY

5 tips om je eigen ochtendroutine te optimaliseren


1. Ga niet meteen het nieuws opzetten, blijf ver weg van je Facebookpagina en open in geen geval je inbox. Focus je tijdens het eerste uur helemaal op jezelf!


2. Eet fruit, granen, yoghurt of iets anders healthy, omdat gezonde voeding aan de basis ligt van je energie niveau. Te veel suiker in de ochtend doet je glucosegehalte op hol slaan, waardoor je je de rest van de dag gehaast en gespannen voelt.


3. Je lichaam verlangt ’s morgens naar een glaasje water. Doe het een plezier en drink er één!


4. Krijg het bloed in je lichaam aan het stromen door even te sporten, te wandelen, een frisse neus te halen, te mediteren, yoga te doen… Whatever makes you happy!


5. Zet een lekker tasje thee of een heerlijk kopje koffie klaar. Plan je dag en win!Naast een ochtendroutine is ook een avondroutine erg krachtig. Het zorgt ervoor dat je beter slaapt en ’s morgens dus beter uitgerust bent om er opnieuw tegenaan te gaan!


Ochtendroutines verhogen gegarandeerd de productiviteit van jouw dag. Maak een routine die bij je past, waar je blij van wordt en die je effectief energie oplevert. Succes!


Io MerolaPS Heb je deze al gelezen?

35 keer bekeken0 reacties