Whyyyy… (De reden dat ge start is bijna even belangrijk als wat ge start)

Hallo daar!

Hier ben ik weer: Io van Copio, die Genkse copywriter die schrijft met ge en gij – en die u helpt om meer warme leads te genereren, uw impact te vergroten en de voldoening die ge krijgt van uw business te vermenigvuldigen x10, x100, x1000.

In het afgelopen jaar hielp ik tientallen ondernemers om uit hun woorden te geraken en om hun boodschap zo compact en krachtig mogelijk te verpakken, waardoor de juiste klanten bleven plakken.

Vandaag wil ik het ff met u hebben over waarom ik COPIO Copy & Content opstartte in een wereld waarin echt superveel mensen ongeveer hetzelfde lijken te doen.

Want misschien zit ge momenteel ook in de positie dat er zoveel anderen hetzelfde zeggen als gij, waardoor het moeilijk voor u wordt om uit te vogelen hoe ge eruit gaat springen en hoe ge u kunt differentiëren.

Zelf bevind ik me bij COPIO Copy & Content nu niet direct in een positie waarin ik puur voor het geld werk. Ik leef een comfortabel leven en ik doe wat ik graag doe, wat in mijn ogen veel belangrijker is.

Door het schrijven van teksten om ondernemers te ondersteunen in de effectiviteit van hun marketing, kwam ik tot de conclusie dat er een enorme frustratie heerste bij deze mensen. 

Ze misten namelijk de kennis om hun boodschap zo over te brengen dat ie ook aanslaat bij het gewenste doelpubliek.

Dus ik dacht – f*ck it – ik ga hen helpen met hetgeen ik het beste kan, en dat is hen aanleren hoe ze de juiste woorden op de juiste plaats kunnen zetten, zodat ze hun ideale klant keer op keer – via elk kanaal en op alle mogelijke manieren – recht in hart kunnen raken.

En het is niet zo dat ik de volgende rijke goeroe wil worden, absoluut niet en verre van!

Ik creëerde mijn aanbod omdat er zoveel behoefte aan was, omdat er zoveel mensgerichte ondernemers zijn die nood hebben aan een ethische, authentieke en klantgerichte manier om warme leads te verzamelen.

Fast forward naar dit moment: ik denk dat de reden WAAROM ge iets opstart net zo belangrijk is als WAT ge start.

Ge vindt tegenwoordig overal aankondigingen van mensen die een zaak opstarten met maar één doel: dat ze er een paar euro’s mee kunnen verdienen.

En ’t is niet zo dat ze dat doel letterlijk uitspreken, maar ge merkt het aan alles wat ze doen. Hun motivatie is overduidelijk: show me the money.

Daarom vind ik het zo belangrijk voor u dat ge helemaal helder hebt wat uw persoonlijke motivatie juist is. Wat is uw bijdrage aan deze wereld?

Want der moet toch méér zijn aan het opbouwen van een onderneming dan er alleen hier en daar een zakcent mee te verdienen?

Ik ontdekte dat de klanten die door mijn copy, mijn content, mijn branding enzovoort werden aangetrokken, de klanten die het voorbije jaar met mij samenwerkten en aan mij bleven plakken… Awel, dat zijn allemaal mensen die hun hart op de juiste plaats hebben, die hun onderneming gestart zijn vanuit hun eigen expertise en ervaringen en van daaruit andere mensen werkelijk willen helpen!

Als ge uzelf deze vraag nog nooit gesteld hebt, pak dan ff een kladblok, open uw notitie-app of ga ergens een koffie’ke of een thee’ke drinken… en probeer es op te schrijven wat uw exacte motivatie is om uw bedrijf uit te bouwen, naast het inkomen.

Waarom doet ge wat ge doet?

Want hoe meer waarde ge aan de wereld geeft en hoe meer ge bezig zijt met het helpen van mensen, hoe meer ge er voor gaat terugkrijgen.

En als uw onderneming op de juiste manier in elkaar steekt, dan resulteert dat automatisch in meer inkomsten.

Als ge helder hebt waarom ge doet wat ge doet, probeer het dan eens te delen met de buitenwereld. En ontdek hoe deze helderheid een impact maakt op uw volgers en hoe het u helpt om dagdagelijks in en aan uw business te werken.

Voilà, als ge tot het einde zijt geraakt van deze boodschap en ge vond dit fijn om te lezen, laat het mij alstublieft weten in de comments.

En als ge iemand kent die tegen een burn-out vecht of die de grond van zijn onderneming voelt schudden, deel dan dit artikel met hen.

Ge kunt ni geloven hoeveel tonnen nieuwe energie ge krijgt van het helder krijgen en het teruggrijpen naar de reden waarom ge in de eerste plaats uw business startte.

En een extra tip: als uw reden alleen maar over uzelf gaat, dan zult ge altijd dicht tegen een burn-out blijven. Maar als uw reden gaat over anderen, dan gaat ge versteld zijn hoeveel kracht het u geeft om over elke struikelblok heen te geraken.

Be awesome!

Ciao ciao,

Io Merola – COPIO Copy & Content

Vergelijkbare berichten